IQtestet.se[Reward] Glitterboxen Jobba Extra bellbox
Fleur de Santé

Nina Fina Tengström

Mammaliv,hälsa,mat,blommor & inredning hittar du på denna blogg!!!

Huskurer för halsont/förkylning!!!!

Kategori: Familjen <3

Efter att nu haf halsont ett tag och näsan rinner mer och mer har jag nu kommit fram till att det måste vara en förkylning.Då jag inte ammar lika mycket längre har mitt imunförsvar säkert deppat.Sen nu när jag börjat träna och träffar folk blir det väl så.
Men jag hatar det verkligen,nu när man vill komma igång och komma i form till beatch 2014 så blir man så klart sjuk..suck!!!
Så jag googlade lite om hjälp och fan då detta:
 
Bli inte uttorkad! 
Drick så mycket vätska som möjligt - åtminstone 8 till 10 glas per dag. Att hålla halsen fuktig med lugnande vätskor kan förhindra den från att bli torr och irriterad, och kan även få infektionen att försvinna snabbare.
 
Vila och ta det lugnt!
Med lite sunt förnuft förstår man att man ska ta det lugnt om man börjar bli sjuk eller mår dåligt. När man tar det lugnt lämnar man mer energi för kroppen att bekämpa infektionen. Om ditt halsonda inte kräver läkarvård, kommer vilan att bidra till att du återhämtar dig snabbare. 
 
 
Här kommer några tips på olika huskurer jag tänker testa!!!
 
Gurgla med varmt saltvatten
Om du kan gurgla utan kväljningarn, gör ensaltlösning (länk). Lösningen löser upp slem och minskar inflammationer. Gurgla lösningen en gång i timmen.
Gurgla med Listerine. 
En annan bra huskur skall vara att gurgla Listerine munvatten. Om ni är flera i hemmet som delar samma flaska ska du självklart inte dricka direkt från flaskan utan använda en mugg! 
 
 
 Varm mjölk och halstablett - en god huskur mot halsont!
 Fick höra om denna huskur mot halsont idag. Den ska tydligen vara väldigt bra om du har ont i halsen och användes mycket förr enligt min källa... Jag hade inte hört om denna huskur mot halsont innan, men efter en snabb sökning på 'Varm mjölk med Vicks blå' på google så visade sig att det var fler som rekommenderade denna kur. Detta skall även vara en huskur mot förkylning!
  • Varm mjölk
  • 2-6 halstabletter med mintsmak (typ Vicks blå)
Värm mjölken och lägg i halstabletterna. Låt de smällt i den varma mjölken och drick sedan varsamt. Detta gör susen för halsen och är både gott och friskt!
-------------------------------------------------------
 
Ljuvlig kanel- och honungsvatten mot halsont !
Om du har fått ont i halsen till följd av en förkylning kan kanske kanel vara lösningen på ditt problem! Denna huskur mot halsont är populär i USA och sägs vara mycket effektiv mot en ömmande hals!

  • 1 tsk kanel (grovmalen)
  • 3 dl vatten (kokande)
  • två nypor svartpeppar
  • 2 tsk honung

Häll en tesked grovmalen kanel i 3 dl kokande vatten. Blanda i några nypor svartpeppar, två teskedar honung. Låt svalna något och drick sedan!

Om ni råkar ha kanelolja hemma fungerar detta utmärkt också. Blanda kaneloljan med en tesked honung och häll ner i kokande vatten. Låt svalna och drick!

Kanel och ingefära är omtyckta kryddor inom naturläkemedelbranschen där de är särskilt uppskattade för sina läkande egenskaper. Kanel och ingefära används därför i många av de huskurer mot halsont som man kan hitta på nätet! 
------------------------------------------------------
 
Svartvinbärste mot halsont!
Att lindra sin ömma hals med en egen svartvinbärsdryck rekommenderas av många. Nu på sommaren är det såklart bäst att använda egenplockade (eller köpta för den delen) svarta vinbär. Vinbär innehåller mycket c-vitamin och sägs ge en bra effekt mot halsont. För att bota ditt halsont med svartavinbärsmetoden behöver du:

  • Svarta vinbär, alternativt svartvinbärssaft
  • Hett vatten
 
- Hetta upp vattnet och lägg i vinbären. Låt vinbären ligga och dra ett tag och sila eventuellt upp dem om du inte vill sörpla i dig dem. På vintern är det såklart svårt att få tag på riktiga vinbär så då får man ta till svartvinbärssaft istället. Se då till att köpa riktig saft och inte någon kemisk smörja med vinbärssmakämne!
------------------------------------------------------
Ingefära mot halsont!
En annat gammalt beprövat hemmakur mot halsont är att dricka ingefärsvatten. Detta tips mot halsont är minst lika populärt som huskuren med citron och honung
För att göra denna huskur som sägs bota mot ont i halsen behöver du:
  • Färsk ingefära
  • Hett vatten
Skiva den färska ingefäran och lägg i ingefäran i det heta vattnet. Låt ingefäran ligga i och dra ett tag - ju längre du väntar desto kraftigare smak av ingefäran får det heta vattnet. Effekten som lindrar halsont blir troligen också bättre och drycken kommer lindra din ömmande hals!
------------------------------------------------------
DETTA ÄR ABSOLUT VÄRT ATT TESTA!!!!
 
Kommentera inlägget här: